Κτίριο Γραφείων Eurobank , 2007-10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κτίριο Γραφείων Eurobank, 2008 - 2010.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ :

ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΠΟΝΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΕΛΕΤΗΣ:

ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:

ΧΑΛΑΡΗ AΡΤΕΜΙΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ:

AΓΓΕΛΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ:

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ Μ, ΗΛΙΑΔΗΣ Γ, ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ K, ΛΑΦΑΖΑΝΗ Δ, ΛΙΖΑΡΔΟΥ M, ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ, ΡIΓΚΑΣ T

ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ:

Τ. ΤΣΙΚΝΙΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Μ.Τ.Ε.

ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ:

TEAM M-H ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ε.Π.Ε. ΣT. ΛΙΒΑΔΑΣ - ΔΙΠΛ. MHX/ΓΟΣ ΗΛ/ΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΟΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ:

Α. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛ/ΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΟΣ ΣΤ. ΤΣΟΛΑΚΗ MHX/ΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΟΣ Φ. ΜΠΑΡΟΥΤΑΚΗΣ MHX/ΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΟΣ

Περιγραφή Έργου:

Χρήση: Κτίριο Γραφείων

Τοποθεσία: Ταύρος, Αθήνα

Επιφάνεια: 10145,43 sq.m.

Όροφοι: 5

Εμφανές μπετόν, σίτα

Πρόκειται για κτίριο γραφείων με 3 υπόγεια συνολικού εμβαδού 12.000τ.μ. H όλη σύνθεση βασίζεται στη λογική μιας ενιαίας μπετονένιας επιφάνειας που περικλείει τους δύο βασικούς κτιριακούς όγκους και τον ελεύθερο χώρο, με μια κίνηση.

Η επιφάνεια αυτή είναι από εμφανές μπετόν, είναι κεκλιμένη και περιβάλλει τα κτίρια εξωτερικά με μείωση ύψους στην νοτιοδυτική πλευρά του οικοπέδου στη συμβολή Θεσσαλονίκης και Τεώ.

Η βορειοδυτική όψη του μεγάλου κτιρίου είναι το εσωτερικό της όλης σύνθεσης, έχει διαφάνεια και προστατεύεται από ένα πλέγμα σε απόσταση 5 μέτρων από το κτίριο. Ο χώρος μεταξύ πλέγματος και υαλοστασίου ορίζει την πρόσβαση στην κεντρική είσοδο. Εσωτερικά, το κεντρικό κλιμακοστάσιο διαμορφώνεται από ένα αίθριο με φώς από την οροφή. Η λειτουργική σύνδεση των κτιρίων στο σημείο της εισόδου, επιτυγχάνεται με μια γέφυρα σε όλους τους ορόφους.

Το κτίριο στο σύνολο του έχει μελετηθεί ενεργειακά ώστε να επιτυγχάνει σωστές συνθήκες φωτισμού και αερισμού για τους εργαζόμενους. Στα γυάλινα τμήματα των ορόφων περιμετρικά του κτιρίου χρησιμοποιείται μεταλλικό πλέγμα που λειτουργεί ως σκίαστρο. Στην νοτιοδυτική όψη η σκίαση επιτυγχάνεται επίσης με κατακόρυφα σκίαστρα σε εγκάρσια τοποθέτηση που δίνουν την εντύπωση της τομής στο τελείωμα του κτιρίου.

Η κατανομή των ημιυπαίθριων χώρων στους ορόφους σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να εναλλάσσονται με τους κλειστούς χώρους των γραφείων δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα σχέση του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο.

Ο ακάλυπτος χώρος διαμορφώνεται από φύτευση με δέντρα και θάμνους σε ζώνες εγκάρσια στο μεγάλο μήκος του κτιρίου. Ο περιβάλλων χώρος του κτιρίου αποτελεί ένα θεματικό πάρκο αρωματικών φυτών.