Κατοικία στην Κερατέα, 1989-91

 

 

 

 

 

Κατοικία στην Κερατέα, 1989-1991


Αρχιτέκτονες
Μαρία Κοκκίνου, Ανδρέας Κούρκουλας
Στατική Μελέτη:
Γ. Χατζηστεργίου
Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη:
Π. & Χ. Αργυρός
Στοιχεία Έργου:
Χρήση: Κατοικία
Τοποθεσία: Κερατέα, Αττική
Επιφάνεια: 350 τ.μ.
Όροφοι: 2 στάθμες
Σοβάς, μέταλλο, ξύλο

Πρόκειται για μία κατοικία 350 τ.μ. για μία οικογένεια με δύο παιδιά. Η κατοικία έχει τοποθετηθεί στο υψηλότερο σημείο ενός αμφιθεατρικού οικοπέδου που ορίζεται από έναν συμπαγή τοίχο 50 μέτρων που το προστατεύει από τους βορινούς ανέμους. Ο χώρος της κατοικίας οργανώνεται ανάμεσα στον συμπαγή τοίχο που ήδη αναφέραμε και μία σειρά από κολόνες προς τον νότο. Στην άκρη αυτών των δύο στοιχείων βρίσκεται ένας κύβος τοποθετημένος υπό γωνία και φιλοξενεί τα υπνοδωμάτια σε δύο επίπεδα. Μεταξύ του τοίχου και των κολόνων στο πάνω επίπεδο αναπτύσσεται το καθιστικό , η τραπεζαρία και η κουζίνα ξεκινώντας από την πισίνα και καταλήγοντας σε μία εσωτερική αυλή σε μία κίνηση παράλληλα με την θέα. Στο κάτω επίπεδο είναι οι ξενώνες και οι αποθήκες.