Residences in Saronida

 

 

 2002-2004

Architects: Maria Kokkinou, Andreas Kourkoulas

Associate Architect: Nicholas Paplomatas

Structural Engineer: Μinas Aggelidis

Mechanical-Electrical Engineer: P & H. Argyros

Photographer: Erieta Attali

Area: 500 sq.m.

The complex consists of 4 private two-storey residences, for summer or permanent use, 135 sq.m each.

Two rectangular volumes provide the building blocks for the formation of the complex. The two volumes are positioned along their long sides, the one slided along the other. The protrusion of the volume allows an efficient management of vital issues like privacy and view while building side to side. At the same time the recess of the façade forms as well as shelters the staircase accessing the upper floor. The aforementioned recess is the only significant opening on the façade, in this case regarded as a boundary, turning the complex inwards towards the sheltered garden of the lot.